Anda mungkin telah membuat keputusan untuk meneruskan pekerjaan dalam rawatan pengasuh dan kini anda sedang memikirkan apakah penyelesaian ideal untuk memasarkan anda sendiri. Terdapat banyak perkara untuk difikirkan dan jalan yang boleh anda pertimbangkan. Anda perlu mempertimbangkan keperluan dengan pelanggan, dan apa sahaja yang anda mahukan dalam Pengasuh Terbaik apabila anda menjadi 1 yang melakukan carian.

Apakah jenis postur yang anda cari?

Anda akan menemui beberapa jenis pengasuh, jadi adalah penting untuk anda mengetahui jenis pekerjaan yang anda sedia lakukan sebelum anda mula membuat panggilan temu duga kerja. Pengasuh sambilan mungkin mungkin yang paling jarang berlaku. Jika anda sedang mencari fungsi masa komponen sebagai pengasuh daripada yang mungkin, anda akan mendapat perhatian terhadap pengasuh lain yang wujud. Sebilangan besar pengasuh mahu beroperasi sepenuh masa, jadi orang yang ingin mendapatkan sedikit bantuan biasanya akan menghadapi masalah untuk mengisi jawatan tersebut. Pertimbangan sebaliknya, sebagai tambahan kepada sambilan berbanding sepenuh masa, adalah sama ada anda bersedia atau tidak untuk pengasuh tinggal menyelesaikan kerja atau tinggal keluar.

Itu mempunyai tempat tinggal, seperti namanya, anda akan tinggal menggunakan rumah yang anda akan bekerja dengannya. Kawasan dan papan mungkin akan disepadukan dalam pendapatan pengasuh anda. Ini juga boleh memasukkan kelebihan lain, seperti penggunaan kereta keluarga, berdasarkan majikan anda. Pengasuh tinggal masih menyediakan pelan yang ditetapkan dengan saudara-mara, tetapi tinggal di rumahnya sendiri dan hanya berada di luar sana untuk keluarga anda sepanjang waktu operasi pilihan mereka.

Satu lagi perkara penting untuk difikirkan ialah spesifikasi gaji anda. Kebanyakan syarikat akan menyemak dengan anda perkara ini apabila mereka menjalankan temu duga pengasuh. Upah pengasuh biasanya merupakan butiran yang sukar untuk ditentukan. Segmen lain membincangkan teknik. Anda perlu mempertimbangkan kos pengasuh biasa di kawasan anda, sebagai tambahan kepada pertimbangan keupayaan dan pengalaman bekerja anda masing-masing.

Apakah kemahiran yang sedang anda bawa ke arah meja?

Setakat ini, butiran paling penting yang ingin diketahui oleh sesebuah isi rumah sebelum menggunakan perkhidmatan anda ialah kepakaran dan pengalaman anda. Percaya panjang dan tegar tentang apa yang anda bawa untuk meja pengasuh penyedia perkhidmatan penjagaan kanak-kanak kerana fakta ini sudah tentu ditakdirkan untuk menjadi peringkat tawaran terkuat anda. Ciri-ciri yang termasuk, pengasuh yang mungkin mempunyai banyak pengalaman praktikal; pendidikan khusus dalam mata termasuk CPR; atau mungkin latar belakang pengajaran dalam industri berkaitan kanak-kanak mungkin menjadi beberapa perkara yang akan menarik perhatian majikan yang baik.

Apakah yang perlu ada daripada majikan anda?

Ini sememangnya sering menjadi isu yang diabaikan melalui pekerja, namun ia adalah isu yang sangat kritikal. Perbualan adalah antara elemen terpenting dalam mana-mana percintaan. Itu amat penting dalam hal membesarkan anak-anak kecil. Anda ingin mengetahui bahawa anda akan jelas tentang perkara yang anda sedia lakukan dan perkara yang mereka harapkan daripada anda.

Penjagaan pengasuh biasanya merupakan bidang kerja yang sangat berbaloi. Bagi mereka yang telah membuat keputusan untuk meneruskan jenis pekerjaan ini, kemungkinan besar, anda berminat untuk membuat persembahan bersama anak-anak muda dan ahli keluarga. Ia adalah permulaan yang sangat baik. Ingatlah untuk bersedia dengan semua maklumat yang dinyatakan sebelum ini anda mula menggunakan temu duga pengasuh oleh itu anda mungkin pengasuh terbaik yang anda mungkin boleh jadi.